Имейл

hlbg.com@gmail.com

HL Hutterer & Lechner GmbH

Фирмата е специализирана вече 70 години само в областта на отводняването на сгради, жилищни обществени и промишлени.

HL – една история на успеха!

Австрийската фирма HL, абревиатура от Hutterer & Lechner GmbH е специализирана вече 70 години само и единствено в областта на отводняването на сгради, жилищни обществени и промишлени. Продуктите, предлагани от нас, са сертифицирани по системата за качество ISO 9001, произвеждат се по съществуващите евро-норми, Производството е позиционирано в Австрия и Германия и е ориентирано към европейския пазар. 

Ето някои области на приложение за сградната канализация

Сградно oтводняване

 • При HL можете да намерите всичко за сградното отводняване от най-високо качество.

  Всичко е произведено 100% в Австрия – от покрива през всекидневната, банята, кухнята до сутеренните помещения.

 • Идеята в нашите продукти е не само да служат за отводняването в  една сграда, но и да се адаптиране към разнообразните
  конструктивни решения. Така, те се
  съчетават добре със строителната химия в отговорните места за отводняване, като например покриви и тераси.

  Това включва надеждното свързване на тези  продукти с хидроизолациите в сградата.

 • Нашата цел е всеки единичен продукт
  да бъде прецизно изпълнен и доставен до клиента, както от покрива така до сифона в бянята

 • HL отводнителниte системи съчетават не само перфектна функционалност,но също така и стил. Това се вижда например при подовите сифони за банята
 • За да видите доста от продуктите ни как работят и как изглеждат е най-добре да посетите нашия демонстрационен център за обучение в завода ни в Himberg, Austria.

– дизайнерски подове в бани,
– кондензни сифони за от климатици, чилъри,
кондензни котли, влагоуловители

– възвратни канални клапи

– Вентилация на канализацията с вентилационни (противовакуумни) канализационни клапи

– кухненски мивки, умивалници, перални

През 1950 Леополд Хутерер и Виктор Лехнер основават едно предприятие, което произвежда предимно продукти от олово за канализация и за химическата промишленост. Имало е както технически, така и потребителски предпоставки, за да се основе една фирма, която да отговори на многостранните желания и изисквания в този бранш.
Началото е било скромно, поради малката обзаведена работилница, но след една година се сдобиват с един промишлен терен (днешното разположение на фирмата). C усърдие и съобразителност предприятието бавно се изгражда. 

В течение на годините се появява една тенденция в инсталационния бранш – да се използват пластмаси вместо олово. Тази тенденция е била доловена в правилното време и замяната на оловото с пластмаса за няколко години била системно въведена. Този път бил тежък, но успешен. Днес HL обслужва с пластмасови продукти не само австрийския пазар, но повече от половината на продукцията се експортира.
След като през 1982 управителя на дружеството Леополд Хутерер умира, влиза в длъжност на управител неговата дъщеря Кристл Щутц-Хутерер, съвместно с Виктор Лехнер до неговата смърт през 1998. Оттогава Госпожа Кристл Щутц-Хутерер ръководи дружеството, а през 2001 то се преструктуира в GmbH, с мощната подкрепа на един многогодишен колектив от отлични специалисти-работници и сътрудници. Сега дружеството се води под името HL.

HL Hutterer & Lechner GmbH

Чрез постоянното развитие на нови продукти и интензивната подкрепа от едрите търговци и инсталаторите, фирмата си спечели добро име в страната и чужбина.
Днес, предприятието е оборудвано с модерни производствени и обработващи машини върху площ около 10.000 кв.м. и разполага със собствено производство на специални инструменти, приспособления и матрици за необходимите отливки на изделията. За сега заетите във фирмата са около 100 души. От 1990 година фирмата се стреми да изнася и в страните от средна и източна Европа. През 1990 беше основано информационно бюро в Будапеща, Унгария. В последствие дойдоха и бюрата в Бърно, Пресбург, Варшава, Милано, Марибор, София, Москва. Експортните пазари за западна Европа се обработват от Германия. Новите продукти на HL, както и интензивната работа върху пазара направиха възможно днес износа да нарастне на 60%. От 1995 имаме сертификат за качество ISO9001. Качеството и продуктовите новости, както и стремежа да изпълняваме бързо и надеждно желанията на клиентите, стоят на преден план във фирмената философия на HL, понеже:

HL се грижи за доброто оттичане.