Имейл

hlbg.com@gmail.com

Сифони HL за умивалници в баня и кухня

Всички сифони за умивалници и кухненски мивки на HL отговарят на евронормата EN 274. В сравнение с металните сифони, белите сифони от полипропилен проявяват някои предимства:

Лесни за монтаж

Отрязването на пластмасовите фитинги в сравнение с металните с обикновен инструмент се извършва по-бързо и по-сигурно. Поради естеството на пластмасата частите за свързване могат да бъдат надеждно уплътнени с малко усилие (ръчно затягане).

Лесни за обслужване

HL-сифоните за умивалник в баня в повечето случаи са снабдени с ревизионен отвор. Така съвсем лесно и без инструменти се разглобява, почиства се и отново се поставя. Случайно попадналите предмети в умивалника (напр. бижута!) остават в ревизионното чекмедже и така не достигат в сифонната тръба.

Какво повече предлага HL при сифоните за умивалник?

Гъвкавост

Често стенната връзка за сифона не съвпада с оста на умивалника през отвора. Традиционните сифони могат да компенсират донякъде това  отклонение само с допълнителни фитинги. HL моделите на шарнирна връзка, например HL137, спестяват на инсталатора това неудобство. За умивалници тип „купа“ се предлага и удължител, който премоства дебелината на плота и умивалника.

Спестяващи място и съобразени за инвалиди

Доста умивалници в баня днес са изградени с шкаф под тях. Тъй като сифона в тези случаи не се вижда, той също не трябва и да съответства на
големите изисквания за дизайн. За да използвате напълно пространството под умивалника като място за санитарни принадлежности, трябва сифонът да бъде разположен в близост до стената (с HL137 това е възможно).

Също при помещения за инвалиди минаването на инвалидна количка под умивалника е възможно (HL137 и HL134.0 или HL4000 и HL4000.3).

Отводняване на кухненски мивки

За тези сифони необходимото минимално сечение е DN 40, за да се избегнат бързите отлагания (напр. от мазнини).

Какви предимства дават сифоните за кухненски мивки на HL?

Редуциране на шума:

Ако към сифона се свърже съдомиялна машина, поради високата скорост и сблъсъка с отпадната вода в сифона се повишава нивото на шум. Поради това се използват сифони, при които отводната тръба е с двойна камера, напр. HL100, HL126 и HL126.2.

Предотвратяване прехвърлянето на отпадна вода към пералня/съдомиялна машина

Ако пералня/съдомиялна са свързани към сифона под мивката, може при запушване на отводните тръби отпадна вода да достигне и в машината. За да се избегне това, ние препоръчваме монтиране на сифон с вградени възвратни клапи (всички модели за кухненски мивки на HL са снабдени със такива мембранни клапи). За свързване на пералня/съдомиялна, която е без възвратен клапан, към  съществуващ сифон, ние препоръчваме монтаж на HL3.

Компактност

За да може областта под мивката също да се използва, сифонът трябва да се позиционира непосредствено до стената. Моделите HL126 и HL126.2 са снабдени с подходящите за това отточни тръби, които позволяват монтаж плътно до стената.

За повече информация – HL.