Имейл

hlbg.com@gmail.com

Новост при системата за спиране на каналните миризми от HL

Проблем с каналните миризми в банята:

Поради изискванията на строителството за жилища с ниски монтажни дълбочини на подовите конструкции в банята, на пазара се предлагат рогови подови сифони с все по-малки височини на водата в тях. Така се излиза от изискването водния затвор на подовия сифон да бъде 5 см, което осигуряваше добра защита от проникване на канални газове в банята. Това се случва при по-високо налягане от каналните газове, недобра вентилация на сградната канализация  или при изсъхване на водата в сифона, например при подово отопление или продължително време на неизползване на душ в банята.

Решението на HL: HL90Pr-Blue

Монтажна височина на подовия сифон HL90Pr-Blue в замазката е само 57 mm.

Primus blue е новата система за предотвратяване на каналните миризми в банята, патентован хибриден воден затвор. Хибридният сифон, т.е. механичната част плюс воден обем, предлага още по-голяма защита срещу неприятни миризми от канализацията.

Със своята устойчивост при налягане от каналните газове до +800Pascal и при вакуум до -400Pascal, Primus Blue дава възможност за повече сигурност в сравнение с конвенционалното затваряне на канални миризми с 50 мм воден затвор. Друго предимство е възвратната му функция за налягане до 0,5 m воден стълб. Това би предотвратило едно подприщване от отпадните води в случай на неправилно положени канализационни тръби (например от ваната или в случай на промиване филтрите на плувни басейни). Отточният дебит остава същия в сравнение със стария Primus воден затвор, но показва още по-стабилно поведение при отичане на отпадната вода.

Връзката с обмазаната подова хидроизолация става с гарнитурата HL83.M.

Това повишава височината на сифона с 8 мм и тогава общата му височина става 65 мм.

HL541, HL541i

Монтажната височина на подовия сифон HL541 в замазката е само 62 mm, включително с гарнитурата за обмазаната хидроизолация. При монтажа на гарнитурата не се изискват винтове за нейното прикрепване към тялото на сифона.

При изисквания за индивидуална плочка за вграждане в сифона, моделът се нарича HL541i.
За повечеинформация – Hutterer & Lechner.